Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van VIVAT N.V. houdt zich bezig met het begeleiden van de strategische veranderingen bij VIVAT en haar merken, en het verbeteren en bewaken van de financiële performance en het risicoprofiel van VIVAT op geconsolideerd niveau.

De Raad van Bestuur van VIVAT N.V. bestaat uit:

  • Tom Kliphuis, Chief Executive Officer
  • Yinhua Cao, Chief Financial Officer
  • Annemarie Mijer, Chief Risk Officer
  • Angelo Sacca, Chief Strategy & Commercial Officer
  • Stefan Spohr, Chief Operating Officer

Zij zijn ook statutair verantwoordelijk voor SRLEV N.V. en Proteq Levensverzekeringen N.V. (de risicodragers voor Leven & Pensioen).

Tom Kliphuis

Chief Executive Officer

Tom Kliphuis (1964) is sinds 1 april 2020 aangetreden als CEO van VIVAT. Daarvoor werkte hij, sinds 2014, als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Coöperatie VGZ. Tom begon zijn carrière bij ING / Nationale Nederlanden waar hij diverse managementposities bekleedde. Van 2000 tot 2011 was hij verantwoordelijk voor de verzekerings- en pensioenactiviteiten van ING Insurance in Mexico, Chili en Centraal en Zuid Europa. Kliphuis was van 2011 tot 2013 CEO van de verzekeringstak van ING Benelux.

Yinhua Cao

Chief Financial Officer

Yinhua Cao heeft een bachelor in International Finance van de Shanghai University of Economics and Finance. Hij startte zijn carrière in de financiële sector bij PwC in 1998. Daar was hij de lead audit partner bij de jaarlijkse audit van grote verzekeringsbedrijven en vermogensbeheerders. Hij was ook betrokken bij diverse financiële en solvabiliteit consulting programma's voor verzekeraars. Zijn laatste functie bij PwC was als Partner van de Financial Service Group. Bij Anbang was Yinhua Cao Managing Director van Anbang Asset Management Hong Kong en Finance Director van de Anbang Insurance Group.

Annemarie Mijer

Chief Risk Officer

Annemarie Mijer behaalde een master in Actuariële Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Voor haar aanstelling bij VIVAT was ze Head of Central Risk Management bij ABN AMRO Bank. In 2015, werd ze benoemd tot Chief Risk Officer en lid Raad van Bestuur van Delta Lloyd Group. Daarvoor bekleedde ze verschillende bestuurlijke functies en CRO-rollen binnen ING Groep en Nationale-Nederlanden. Sinds april 2019 is Annemarie lid van de Raad van Commissarissen van Klaverblad Verzekeringen. Annemarie is Actuaris AG (lid Koninklijk Actuarieel Genootschap) en beleggingsanalist.

Angelo Sacca

Chief Strategy & Commercial Officer

Angelo Sacca behaalde een masterdiploma in Bedrijfscommunicatie met Economie aan de Università degli Studi in Siena en daarnaast is hij een gecertificeerd Chartered Financial Analyst. Daarvoor werkte hij bij de Financial Institutions Group bij de M&A divisie van UBS en Greenhill & Co, en als kredietanalist in het Europese verzekeringsteam van de kredietratings van Standard & Poor’s. Hij adviseerde verzekeraars en banken in heel Europa over belangrijke zakelijke strategische en financiële zaken en kapitaalmarktactiviteiten. In het begin van zijn carrière werkte Angelo als management consultant met een focus op de financiële dienstverlening.

Stefan Spohr

Chief Operating Officer

Stefan Spohr behaalde zijn bachelor Economie & Politieke Wetenschappen aan de Indiana University, Bloomington en zijn master deed hij aan de Columbia University, New York. Hij was CEO Insurance Operations bij Athora Duitsland. Stefan Spohr heeft zijn sporen in de financiële sector ruimschoots verdiend in de vele jaren dat hij werkzaam was als Global Head of Industries bij Willis Towers Watson, CEO UK & Ierland bij BearingPoint en Partner bij A.T. Kearney.