Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van VIVAT N.V. houdt zich bezig met het begeleiden van de strategische veranderingen bij VIVAT en haar merken, en het verbeteren en bewaken van de financiële performance en het risicoprofiel van VIVAT op geconsolideerd niveau. Daarnaast zal de Raad van Bestuur ondersteuning geven aan de Nederlandse en Europese strategie van Anbang.

De Raad van Bestuur van VIVAT N.V. bestaat uit:

  • Yinhua Cao, Chief Financial Officer
  • Lan Tang, Chief Risk Officer
  • Wendy de Ruiter-Lörx, Chief Commercial Officer
  • Xiao Wei Wu, Chief Transformation Officer
  • Jeroen Potjes, Chief Operating Officer

Zij zijn ook statutair verantwoordelijk voor SRLEV N.V. en Proteq Levensverzekeringen N.V. (de risicodragers voor Leven & Pensioen) en VIVAT Schadeverzekeringen N.V. (de risicodrager voor Schade).

Samenstelling van het bestuur

Yinhua Cao

Chief Financial Officer

Yinhua Cao heeft een bachelor in International Finance van de Shanghai University of Economics and Finance. Hij startte zijn carrière in de financiële sector bij PwC in 1998. Daar was hij de lead audit partner bij de jaarlijkse audit van grote verzekeringsbedrijven en vermogensbeheerders. Hij was ook betrokken bij diverse financiële en solvabiliteit consulting programma's voor verzekeraars. Zijn laatste functie bij PwC was als Partner van de Financial Service Group. Bij Anbang was Yinhua Cao Managing Director van Anbang Asset Management Hong Kong en Finance Director van de Anbang Insurance Group.

Wendy de Ruiter-Lörx

Chief Commercial Officer

Wendy de Ruiter-Lörx heeft een Master in Bedrijfseconomie behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook heeft zij een postdoctoraal Master Management & Organisation van de TIAS Business School in Tilburg. Zij startte haar carrière bij ING en NN, waar zij gedurende vijftien jaar in verschillende functies werkte. Onder meer in diverse managementfuncties in operations en product- en procesmanagement bij zowel Nationale-Nederlanden als ING Bank. Haar laatste functie bij NN was directeur bij de particuliere tak van het bedrijf. In 2012 werd ze aangesteld als Unitmanager bij Reaal Leven. Twee jaar later werd De Ruiter-Lörx benoemd tot directeur van de Leventak van Reaal, verantwoordelijk voor Leven en Hypotheken.

Lan Tang

Chief Risk Officer

Lan Tang heeft een bachelor in Engineering van de Beijing University of Aeronautics and Astronautics en een master in Actuarial Science van de Central University of Finance and Economics in Beijing. Lan Tang is gecertificeerd actuaris in het Verenigd Koninkrijk. Hij was actuaris voor een actuarieel consultant in Londen, waarna hij voor een internationaal actuarieel adviesbureau in Hong Kong werkte en bij een van de vier grootste accountantskantoren in China. In 2010 startte Lan Tang bij Anbang als actuaris bij Anbang Life, waar hij later Deputy General Manager and Chief Actuary werd.

Xiao Wei Wu

Chief Transformation Officer

Xiao Wei Wu haalde een bachelor in International Finance van de Universiteit in Fudan, China en haalde een master in Business Administration bij de China Europe International Business School (CEIBS) in Shanghai. Zij werkte bij McKinsey Shanghai als Associate Principal voor de verzekeringssector in Azië. In 2012 startte Xiao Wei Wu bij Anbang en werkte achtereenvolgens als directeur strategie, directeur IT en directeur Risk bij de Anbang Groep. Daarnaast was zij directeur bij Hexie Health en bij Anbang Annuity Insurance, beide onderdeel van Anbang.

Jeroen Potjes

Chief Operating Officer

Jeroen Potjes heeft een Master Econometrie van de Erasmus Universiteit Rotterdam, ook behaalde hij daar een doctoraat in de Economie. Potjes werkte vanaf 1992 bij ING Verzekeringen, eerst op het hoofdkantoor, van 1997 tot 2001 in Japan en tot 2008 Hong Kong, waar hij CFO was van de verzekeraar en vermogensbeheerder van ING in Asia Pacific. In 2008 keerde hij terug naar Nederland en werd verantwoordelijk voor het risicobeheer van wereldwijde verzekeringsbedrijven van ING en later NN Group. Gedurende deze periode was Potjes tevens lid van de Raad van Commissarissen van de ING Re, de herverzekeraar van ING. Vanaf 2015 werkt Potjes bij Anbang onder meer als niet uitvoerend lid van de raad van bestuur van Anbang België Holdings.

Yinhua Cao en Xiao Wei Wu hebben de Chinese nationaliteit. Lan Tang heeft de Britse nationaliteit. Jeroen Potjes en Wendy de Ruiter-Lörx hebben de Nederlandse nationaliteit.