Raad van Commissarissen

De Raad van Commissarissen van VIVAT N.V. bestaat uit de volgende personen:

  • M.W. (Maarten) Dijkshoorn, Voorzitter
  • M.A.E.F. (Michele) Bareggi
  • F.G.H. (Floris) Deckers
  • J.M.A. (Hanny) Kemna
  • P.P.J.L.M.G. (Pierre) Lefe╠Çvre

Deze vijf commissarissen vormen tevens de Raad van Commissarissen van SRLEV N.V. en Proteq Levensverzekeringen N.V.

Maarten Dijkshoorn

Voorzitter Raad van Commissarissen

Maarten Dijkshoorn (1950) is sinds 2016 voorzitter van de Raad van Commissarissen van VIVAT. Daarvoor werkte hij onder andere als voorzitter Raad van Bestuur bij Eureko B.V. (Achmea) en vervulde hij verschillende managementfuncties bij NN Group waaronder die van Chief Financial Officer.

Hanny Kemna

Lid van de Raad van Commissarissen

Hanny Kemna (1960) is sinds april 2020 aangetreden als commissaris van VIVAT. Naast dit commissariaat is Kemna voorzitter van de Raad van Commissarissen van MN en vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen en voorzitter van de auditcommissie van Menzis. Daarnaast is zij bestuurslid van ASA International, lid van de Audit en Risk commissie van Géant en lid in buitengewone dienst van het College van de Algemene Rekenkamer.

Floris Deckers

Lid van de Raad van Commissarissen

Floris Deckers (1950) is per april 2020 aangesteld als lid van de Raad van Commissarissen van VIVAT. Floris Deckers werkte in het verleden onder andere als CEO van Van Lanschot Bankiers en als Senior Executive bij ABN AMRO. Daarnaast was Deckers actief als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Deloitte Nederland en voorzitter van de Raad van Commissarissen van SBM Offshore. Momenteel is Deckers onder meer actief als commissaris bij Arklow Shipping Group Ierland, inclusief de Nederlandse dochtermaatschappij, en Bestuurslid van de Vlerick Business School te Gent en Leuven (België).

Michele Bareggi

Lid van de Raad van Commissarissen

Michele Bareggi (1973) is Chief Executive Officer van Athora Group en lid van de Raad van Bestuur van Athora België SA/NV, Athora lebensversicherung AG en Athora Life Re Ltd. Voorheen werkte Bareggi als algemeen directeur bij Morgan Stanley. Daarvoor vervulde hij verschillende rollen bij Nomura Holdings, Lehman Brothers, JPMorgan en Credit Suisse First Boston.

Pierre Lefèvre

Lid van de Raad van Commissarissen

Pierre Lefèvre (1956) werd op 26 juli 2015 benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Lefèvre begon zijn carrière als internal auditor bij Unilever voordat hij ging werken als financial controller bij AXA Belgium N.V. Hij vervolgde zijn loopbaan bij AXA, onder meer als Chief Executive Officer van de schadeverzekeringsactiviteiten bij AXA Insurance (Verenigd Koninkrijk) en werd vervolgens benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. In 1998 werd hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van AXA Nederland. Tussen 2002 en 2013 vervulde Lefèvre verschillende Chief Executive Officer-rollen bij dochterondernemingen van Groupama SA. Sinds 2013 treedt Lefèvre op als onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder en voorzitter van het risicocomité van Hasting Group Holdings PLC en sinds 2014 als senior adviseur van Eurohold Corporate Finance, SL.