ACTIAM

ACTIAM beheert een vermogen van ruim € 56 miljard en behoort daarmee tot de grootste tien Nederlandse assetmanagers. Met robuuste strategieën en een solide performance trackrecord helpt ACTIAM klanten bij het behalen van hun doelstellingen. 

ACTIAM biedt duurzame oplossingen aan verzekeraars, pensioenfondsen, banken en distributiepartners en particuliere beleggers. Dit doet ACTIAM via actief en passief beheerde beleggingsfondsen, via impact investing, mandaten en ESG-advies (Environmental, Social & Governance oftewel: milieu, maatschappij en goed bestuur).

De ACTIAM-missie en -visie

ACTIAM levert relevante beleggingsoplossingen, door het maximaliseren van financiële, klimaatgerelateerde en maatschappelijke resultaten op lange termijn. ACTIAM ziet een fiduciaire rol voor de financiële sector om de transitie naar een duurzame samenleving te leiden. Technologie is daarbij de belangrijkste aanjager voor verandering in de sector.

Verantwoord beleggen zit in het DNA

ACTIAM vertaalt duurzaamheid concreet naar drie hoofdthema’s: Klimaat, Water en Land, ieder met eigen doelstellingen. Al sinds 1990 wordt een verantwoord beleggingsbeleid gevoerd en vinden er engagementgesprekken plaats met de bedrijven waarin wordt belegd. In 2007 en 2008 lanceerde ACTIAM de eerste institutionele fondsen in microfinanciering. Al bijna drie decennia gaan financieel en sociaal rendement bij ACTIAM hand in hand.

Innovatie

ACTIAM werkt met op wetenschap gebaseerde doelen en op basis van een innovatieve data-gedreven aanpak. ACTIAM was de eerste Nederlandse fonds- en vermogensbeheerder die de CO2-voetafdruk van alle beleggingsfondsen inzichtelijk maakte. In maart 2017 heeft ACTIAM het watervoetafdrukmodel vrijgegeven. Beleggers kunnen zo zelf hun footprint berekenen. ACTIAM blijft innoveren om impact te hebben op bedrijven én op de reële economie.

Gedelegeerde assetmanager

Als dochter van VIVAT, beheert ACTIAM alle beleggingen en voert als primaire gedelegeerde assetmanager de werkzaamheden uit en verzorgt alle benodigde toetsingen conform Enviromental, Social & Governance (ESG).