14-05-2018

Verzekeraars bundelen krachten voor Blue City Circular Challenge

Blue City Circular Challenge

Centraal Beheer, NN Group en VIVAT gaan gezamenlijk deelnemen aan de BlueCity Circular Challenge. De Circular Challenge wil op een innovatieve manier de realisatie van de circulaire economie versnellen. Tijdens de challenge gaat een team bestaande uit studenten en young professionals de strijd aan met andere teams. Doel is om concepten te ontwikkelen die de circulaire economie in onder meer de financiële sector stimuleren.

Sustainable Insurance

De Rijksoverheid heeft in januari 2017 – samen met bedrijven, vakbonden, overheden, natuur- en milieuorganisaties, kennisinstituten en financiële instellingen – haar ambities voor een circulaire economie vastgelegd in het Grondstoffenakkoord. De ambitie is om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben gerealiseerd in Nederland. 

Om deze ambitie kracht bij te zetten hebben Centraal Beheer, NN Group en VIVAT de krachten gebundeld. De drie verzekeraars willen door deze samenwerking, Sustainable Insurance genaamd, de betrokkenheid bij de circulaire economie in de branche vergroten.

Autowrakken in de circulaire economie

De BlueCity Circular Challenge start op 14 mei. Diverse teams van studenten en young professionals strijden in de maanden mei en juni tegen elkaar om – met de circulaire economie als uitgangspunt – een nieuw product te ontwikkelen met zo groot mogelijke toegevoegde waarde. Concreet wordt er tijdens de challenge door het team van Sustainable Insurance nagedacht hoe verzekeraars hernieuwde waarde kunnen toevoegen aan totallossverklaarde auto’s, door hergebruik van bestaande producten en grondstoffen. De teams worden hierbij geïnspireerd door ondernemers, designers en denkers binnen de circulaire economie om te ontdekken welke extra mogelijkheden er voor verzekeraars zijn om circulair te opereren.

Op 22 juni 2018 besluit een vakjury welke winnaar het beste circulaire idee heeft ontwikkeld. 

Over BlueCity

BlueCity is een broedplaats voor innovatieve bedrijven die hun reststromen aan elkaar koppelen. Binnen een ecosysteem van sociale ondernemers en radicale ‘disruptanten’ is afval een waardevolle bouwsteen; de output van de éne is namelijk de input van de andere ondernemer. Zo creëren ze samen een voorbeeldstad voor de circulaire economie. Kijk voor meer informatie op: bluecity.nl.

Over Centraal Beheer

Centraal Beheer is een grote financiële dienstverlener in Nederland, met een historie van meer dan honderd jaar. Particulieren en bedrijven kunnen bij Centraal Beheer terecht voor financiële producten en diensten zoals schade- en inkomensverzekeringen, pensioenen, hypotheken, spaar-, en beleggingsproducten. In Nederland is Centraal Beheer vooral bekend dankzij de ‘Even Apeldoorn bellen’-campagne. Sinds 1995 is Centraal Beheer onderdeel van Achmea.

Over NN Group

NN Group is een internationale financiële dienstverlener, actief in achttien landen, met een sterke aanwezigheid in een aantal Europese landen en Japan. De groep biedt producten en diensten aan op het gebied van pensioenen, verzekeringen, investeringen en bankactiviteiten aan circa zeventien miljoen klanten. De belangrijkste merken van NN Group zijn Nationale-Nederlanden, NN, Delta Lloyd, NN Investment Partners, ABN AMRO Verzekeringen, Movir, AZL, BeFrank en OHRA. NN Group is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).